Ρυτιδοπλαστική ή Facelift

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι Lifting - μεταξύ των οποίων είναι το facelift.

  Σκοπός του Facelift είναι να αφαιρεθεί η περίσσεια ιστών (δέρμα, μυς και λίπος) στην περιοχή του προσώπου και τον εξορθολογήσω του υπόλοιπου ιστού της περιοχής. Έτσι, ακόμη και ρυτίδες μπορούν να εξαφανιστούν.

  Δεν πρέπει να συγχέεται το Facelift με το λεγόμενο νήμα-lift. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση των μετρίων ρυτίδων. Το Facelif συνήθως γίνεται σε ασθενείς ηλικίας μεταξύ 40 και 60 ετών. Απο το βαθμό της ελαστικότητας του δέρματος εξαρτάται η επιτυχία της επέμβασης. Αν το δέρμα είναι αρκετά ελαστικό ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, τότε μια επέμβαση Facelift μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της εμφάνισης χωρίς υπερβολές. Αρκεί να τονίσουμε ένα υπερβολικά τεντωμένο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε μια αφύσικη εμφάνιση.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ LIFTING

  Στο "λίφτινγκ" αφαιρείται περίσσεια ιστού (δέρματος, των μυών και λίπους) και ο ιστός στρώνει στο πρόσωπο. Ο σκοπός είναι μια ανανεωμένη εμφάνιση του προσώπου.

  Για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, μπορεί να συνδυάσει το Facelift με βλεφαροπλαστική, Lifting λαιμού, χημικό peeling, λέιζερ, Botox®. Διακρίνουμε το μετωπιαίο-lifting και το lifting προσώπου και λαιμού.

Μετωπιαίο-lifting

  Το μετωπιαίο-lifting αφαιρεί τις ρυτίδες στο μέτωπο και ιδιαίτερα τις ρυτίδες θυμού ανάμεσα στα φρύδια. Η επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά απελευθερώνοντας τους μυς του μετώπου.

Lifting προσώπου και λαιμού

  Το lifting προσώπου και λαιμού μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορές τεχνικές. Ανάλογα με την έκταση της σχεδιασμένης επέμβασης λέγεται mini lifting ή macs lifting ή Lifting προσώπου και λαιμού.

  Με την τεχνική του Mini-lift αφαιρείται μόνο περίσσεια δέρματος στην περιοχή της παρειάς. Η επέμβαση αυτή εφαρμόζεται σε νεαρούς ασθενείς. Στο Macs-Lift εφαρμόζεται η (SMAS) τεχνική, κατά την οποία όλοι οι χαλαροί ιστοί της παρειάς (δέρμα, μύες, λίπος) επανέρχονται στη φυσική τους θέση, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα. Εφαρμόζεται ιδιαίτερα σε ασθενείς άνω των 40 ετών. Στο Lifting πρόσωπου-λαιμού αφαιρείται περίσσεια ιστού (δέρμα, μύες, λίπος) στην παρειά και στο λαιμό. Συχνά είναι απαραίτητη η αφαίρεση λίπους από το προγούλι για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 2-3 ώρες.

Αναισθησία: γενική αναισθησία ή μέθη.

Παραμονή στο νοσοκομείο: 1 ημέρα.

Ασφυκτικός επίδεσμος (Μάσκα) μετά τη χειρουργική επέμβαση: 5-7 ημέρες.

Χρόνος ανάρρωσης: 10 ημέρες.

Αφαίρεση ραμμάτων: μετά από 5 ημέρες. 5 εβδομάδες αποχή από αθλητισμό και σωματική εργασία.